Mad og måltid

I Oure friskoles børnehave gerne være med til at give vores børn et sund og fornuftigt forhold til kost. Et forhold, hvor forbud ikke er en del af skemaet, men hvor nogle retningslinjer danner ramme om en sund hverdag.

Kostpolitikken er udarbejdet af Børnehavens bestyrelse og godkendt af forældre i børnehaven.

Morgenmad:

Børnehaven tilbyder morgenmad til børnene fra kl 6.30-8.00. Der serveres hjemmebagte boller eller grov knækbrød samt havregryn til morgenmaden.

Formiddagsmad:

Børnene medbringer selv en formmiddagsmad, der skal kunne give energi til dagens aktiviteter. Børnehaven opfordrer til at forældre tager udgangspunkt i nedenstående kostråd.

Madpakken:

Det er op til  hver enkelt forældre at give sit barn en sund og nærende madpakke med. Børnehaven opfordrer til, at man tager udgangspunkt i følgende kostråd:

Spis frugt og grønt 6 gange om dagen.

Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen.

Spis kartofler, ris, pasta og fudkornsbrød hver dag.

Spar på sukkeret, især fra sodavand, slik og kage.

Spar på fedtet, især fra mejeriprodukter og kød.

Spis varieret og bevar normalvægten.

Sluk tørsten i vand.

Vær fysisk aktiv, mindst 30 minutter om dagen.

Personalet kan, hvis det er nødvendigt, gå ind og vejlede forældre, hvis de vurderer, at barnet bliver fejlernæret.

Eftermiddagsmad:

Hvert barn medbringer hver dag et stykke frugt eller grønt som deles blandt alle børn.

Børnehavens særlige lejligheder:

Ved særlige lejligheder tillader børnehaven, at der serveres mad og drikke, der er sukkerholdige. Børnehavens særlige lejlighder er:

• Sommerfest
  • Høstfest
  • Juletræsfældning
  • Jul
  • Bedsteforældredag
  • Fastelavn
  • Påske
  • Pinsefest
  • Afslutningsfest før sommerferie
Ved barnets fødselsdag serveres sunde alternativer.

Specielle hensyn:
Hvis et barn har specielle behov til kost, medbringer forældre selv denne kost. Personalet skal informeres og eventuelle implicerede, ved fx fødselsdage.